A mai modern ember rengeteg fenyegető környezeti hatásnak van kitéve, melyek stresszt okoznak a szervezetnek.
 
Prof. Dr. Kopp Mária (A stressz szerepe az egészségromlásban, SOTE, Magatartástudományi Intézet, Hippocrates Családorvosi és foglalkozásegészségügyi folyóirat-2000-2003) hosszú éveken keresztül tanulmányozta a stressz egészségünkre gyakorolt hatásait. Dr. Selye János (Stresszkoncepció, 1976) megállapításai alapján abból indult ki, hogy az embert ért valamennyi hatás változást idéz elő a szervezetben. A túl erős hatás, a felkészületlen szervezet és az egyéni pszichés állapot együttesen befolyásolják a szervezetben végbe menő folyamatokat. Bizonyították, hogy túl erős, vagy kellően hosszú ideig tartó stresszhatás szellemi kimerültséget okoz, majd fáradtságot, míg végül testi tünetek, betegségek formájában jelentkeznek hatásai.  
.
 
 
Stressz fázisok
 
.
 
 
üss vagy fuss
.
 
 

Ezen környezeti tényezők közül az egyik meghatározóbb a Föld mágneses mezejének gyengülése.

Föld mágneses indukció Swarm mérés

A kép forrása:  http://www.urvilag.hu/nyereseg_a_kontinensnek/20140917_a_fold_magneses_tere_az_urbolhttp: //www.urvilag.hu/nyereseg_a_kontinensnek/20140917_a_fold_magneses_tere_az_urbol

.

Bizonyított tény, hogy a Föld mágnesességének 250 éve mérhető szintje mára mintegy felére esett vissza. Ez nem okoz olyan gyors és kézzel fogható hiányállapotokat, mint például az oxigén- vagy vízhiány, mégis elengedhetetlen az egészség fenntartásához, megőrzéséhez.

 

A múlt században Prof. Nakagava, egy japán kutató orvos végzett átfogó vizsgálatokat pácienseinél, hogy milyen hatással van a mágnesesség pótlására irányuló kezelés a betegségeikre.

Összefoglalva tapasztalásait körvonalazódott ki előtte egy tünetegyüttes,mely egyértelműnek látszott, hogy kialakulásában a mágnesesség csökkenése lehet a hátterében. Ezek a páciensek a mágnesesség pótlásával jelentős javulást értek el állapotukban.

Több ezer embert kezelt sikeresen mágneses eszközeivel.

A mágnes északi pólusának hatása a szervezetre, hogy csökkenti a stresszhatásokat. 

Csökken a szabadgyökök képződése, ami a sejtek öregedését lassítja. Izomlazító, görcsoldó hatású, segít az izomhúzódások oldásában. Nyugtató, feszültség oldó hatása kiegyensúlyozottabbá tehet minket, esti órákban használva segíthet az elalvásban és nyugodtabb éjszakát biztosíthat. Dr. William Philpott (1919-2009) biomágneses terápiát végzett páciensein, mellyel a fenti hatásokat igazolni is tudta. (Neurosci, 74 (1-4), January-February 1994)

 

Magnetoterapeutaként magamon, családomon és pácienseimen is tapasztaltam a mágneses energia pótlásának fontosságát. A Magna-Balance mágnesbetétes masszírozó reggeli használata után könnyebben viselem a napi teendőket, hajtást. Fogorvosként a fél napot a rendelőben a szék mellett állva, megcsavart gerinccel töltöm, ami izomfeszüléseket,görcsöket okoz a hátizmoknál, elnehezíti a lábaim. Amikor a Magna Balance eszközt a terhelt, megfeszült, izmaimra helyezve rögzítem, csökken a lábam feszülése, a derék és lapocka közti izomgörcsök gyorsan lazíthatók, ezért komfortosabban érzem magam a nap végén, van energiám tornázni is.