Szilágyiné Bíró Anikó biológus:

Általános jó közérzet alapja kiegyensúlyozott testi, lelki, szellemi működés. Ezt a szervezet biofizikai egyensúlyának fenntartásával biztosíthatjuk és teremthetünk egészséges, vitális életet. Az élő szervezet diamágneses és kisebb mennyiségben paramágneses molekulákból áll. A külső mágneses tér pl. a földi mágneses erőtér és a mágneses stimulációk, a szervezet molekuláira nyilvánvaló hatással bír.

vízmolekula dipól

https://www.tankonyvtar.hu/en/tartalom/tamop412A/2010-0019_Hidrobiologia/ch01.html

a víz molekula

A mágneses térhatás serkentőleg hathat a vérkeringésre. Felgyorsul a létfontosságú anyagok (vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, fehérjék) beépülése és ezzel párhuzamosan felgyorsul a káros anyagok ürítése, valamint ellenállóbbakká válunk a betegségekkel szemben. A mágneses erőtér kiegyenlíti a szervezet átmeneti, vagy tartós energia hiányát, javítja a hajszálerek mikrokeringését, s ez által frissebbnek érezzük magunkat.

szívtér föld mágneses mező

A kép forrása: http://www.collective-evolution.com/2016/05/15/what-science-is-telling-us-about-earths-electromagnetic-fields-how-they-connect-to-our-own/

 Az egyik görög egyetem kutatója, Sandyk professzor publikációja szerint a mágneses hatás befolyásolja a tobozmirigy működését , így gátolja a melatonin kiválasztást és csökkenti a vércukorszintet.  McLaughlan, az Oxfordi Egyetem tanára kimutatta, hogy már az egészen gyenge mágneses mezők is befolyásolják a kémiai reakciókat, mert lelassítják az elektronok keringését.

Földünk mágneses tere az elmúlt 500 évben a felére csökkent. Környezetünkből származó káros hatások, betonépületek, gépkocsik, nagyfeszültségű vezetékek, TV, rádió, RTG, lézer, fémek, vasbeton, vízér- és más káros földsugárzások a természetes mágneses mezőt károsítják, lecsökkentik az életerőt, melynek pótlására valamilyen módon szükségünk van.